Yüksek rakımlı Tanin Yaylası’nda ilkbahar aylarında toplanan heliz otu, kuruduktan sonra torbalara koyulup, 2 ay bekletiliyor. Sonbahar aylarında havaların soğumasıyla beraber at ve katır sırtında 9 kilometrelik mesafe katedilerek yola indirilen saman ve heliz otu balyaları, beldeye getiriliyor.
Zorlu yolculukta günlerce çalışan çiftçiler, otu kış aylarında hayvanlarına yem olarak veriyor. Çiftçi Halit Yıldırım, yaylada topladıkları otları orada öğüttüklerini ve daha sonra atlarla yola indirdiklerini söyledi.
Yorucu bir iş olduğunu ve ilkbahar aylarında başladıklarını belirten Yıldırım, “Yaylamıza yol gidiyor ama bazı bölgelere gitmediği için mecbur atlarla getiriyoruz. Kışın hayvanlara yem olarak vereceğiz” dedi.